lauantai 5. tammikuuta 2008Pohjanmaan poliittiset uutiset
TV2:n Pohjanmaan uutisten poliittinen sanoma on räikeän ruotsalaismielinen. TV2:n Pohjanmaan uutiset on selvästi rkp:n hallitsema.

Ulla Kuivasmäellä on selkeä ruotsalainen korostus ja hän tekee joskus kielioppivirheitä suomea puhuessaan. Pakkoruotsia ovat mainostaneet Annette Rinne (ruotsin kielikylpyjä 8.10.2007), ruotsalaista koulutusta Terhi Varjonen (31.10.2007) ja Päivi Rautanen (6.11.2007). Missään koskaan ei viitata valinnan mahdollisuuteen ja kielten (myös ruotsin) vapaaehtoiseen opiskeluun tai opiskelematta jättämiseen.

TV2:n Pohjanmaan uutiset mainostavat jatkuvasti ruotsin kieltä, ruotsalaisia yrityksiä ja ylipäänsä ruotsalaisuutta ja samalla vaikenee kaikesta ruotsalaisten haluamasta. Pakkoruotsia vastustavat on hävitetty kuvaruudusta, ruotsalaisfirmoille pitäisi aina olla jakamassa rahaa (esim. Vaasan ja Uumajan väliä liikennöivälle laivalle), veronmaksajien rahaa muutenkin upporikkaille säätiöille.

6.11.2007 uutistenlukija Minna Salomäenpää "RG-line ei pelkää konkurssia", toimittaja Annette Rinne luetteli Vaasan kaupungille konkurssista tulevat kulut, pettymys valtuuston kumoamasta tukipaketista (äänin 25-26) oli karvas, vaikka siinä vaasalaiset säästivät rahojaan varustamon ahneudelta.

Pohjanmaan uutisten sukupuolijakauma on poikkeuksellisen vääristynyt: lähes 100% naisia. Useana viikkona ja kuukautena jokaisen illan uutistenlukijat ovat olleet naisia. Myös toimittajista miehet puuttuvat lähes tyystin. Ulla Kuivasmäki korostaa Pohjanmaan uutisten ruotsalaismielisyyttä ja sukupuolivääristymää - ollut eniten juontovuoroja.

Keväällä 2007 Pohjanmaan uutiset mainitsi kielilain soveltamisesta poliisipartioihin - muuten sanaa kielilaki ei Pohjanmaan uutiset ole maininnut, sdp-TV:n sensuurin mukaisesti.
Puheenvuoro 28.9.2007 "Eteläpohjanmaalla alueita, jonne ei suomalaisen kannata mennä. Jos kaupassa puhuu Suomea, niin eivät ole ymmärtävinään. Eikä missään tapauksessa kannata siellä ajaa kolaria. Oikeudenkäynnit käydään ruotsinkielellä ja tulkkia ei välttämättä saa. Siellä Suomea puhuva on lähes automaattisesti syyllinen."

- 10.10.2007 Päivän uutinen on, että Ruotsi on kaatamassa Suomen maatalouden ns. 141-tuen ja samalla tuhoamassa Pohjanmaankin maataloutta, mikä ei häiritse lainkaan ruotsalaismielisiä alueuutisia.

2.11.2007 Itä-Suomen uutiset mainosti ruotsalaista suuryritystä: Seppo Tikkanen haastatteli Iisalmessa Immar Kampratia, joka etsii paikkaa mööpelihelvetille Itä-Suomeen. Uutistenlukija Keijo Salokangas mainosti ikeetä jo alkujuonnossaan. Paikkana Olvin tehtaat, räikeän ruotsalaismielinen oluttehas ja nuorisomme alkoholisoija. Olvi boikottiin!

TV2:n alueuutiset eksyttävät katsojia naapurivaltioiden painostuksesta.